2008. február 3., vasárnap

Túrós palacsinta sütve


Gyakran sütök palacsintát, de ritkán jutok hozzá, hogy elkészítsem így, mégegyszer átsütve egy tejszínes mártásban. Az ok nagyon egyszerű: mire odajutok már nincs hozzá meg se a palacsinta, se a túró. Most hétvégén azonban szemfüles voltam, így sikerrel jártam.

Egy tartalmasabb leves után, ízletes, könnyű második fogás. A cukros-tojásos tejszín, mialatt sütjük, egy finom, pudingszerű krémmé sűrűsödik a palacsinták körül.

Túrós palacsinta sütve


Sütünk kb 12-15 db palacsintát.

Egy 25 dkg-os túrót összekeverünk két tojás sárgájával, 1 csomag vanília cukorral, kb 7-8 dkg kristálycukorral, egy citrom lereszelt héjával.

A két tojás fehérjét felverjük jó keményre és óvatosan hozzáadjuk a túrós masszához, úgy hogy ne törjük nagyon össze.

Ezt betöltögetjük a palacsintákba, aztán kettévágjuk őket. Egy jénait alaposan kivajazunk, és a fél palacsintákat szépen egymás mellé-felé rétegezzük, hogy olyan szép rakottas legyen.

Errea következő mártásfélét kell önteni: egy 3dl-es tejszínt elkeverünk egy vaníliacukorral, egy-két evőkanál kristálycukorral és egy egész tojással. Rálöttyintjük a palacsintákra.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb 20-25 percig sütjük míg szép piros lesz a tetje.

Nincsenek megjegyzések: