2012. október 6., szombat

Krumplis-virslis egytálétel

Gondolkodtam, hogy milyen frappáns nevet adhatnék ennek az egyszerű, gyors és finom egytálételnek. A címből láthatjátok, hogy semmi nem jutott eszembe:).

Egyszerű, gyors, finom. Igazi ideális őszi vacsora vagy ebéd.

Krumplis-virslis egytálétel

1.  Megpucolunk kb. 1 kg krumplit és nem túl vastagra felkarikázzuk.

2. Egy tepsit kivajazunk, majd ráterítjük a krumplit, megsózzuk és öntünk alá egy kevés vizet, majd alufóliával lefedve az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt majdnem teljesen puhára pároljuk. (Akitől ezt a receptet hallottam ő nem párolta elő, mindent egyszerre összetett, de én tartottam tőle, hogy nem fog megpuhulni, a többi alkotóelem meg megég- az én sütőm elég erős-nagy lánggal ég)

3. Miközben a krumpli készül elkészítjük a virsliket ( nálam 4 pár)- egy kis bemélyedést vágunk beléjük és sajtot tömünk bele, majd mindegyiket becsomagoljuk 1 szelet bacon/ császárszalonnába (utóbbi olcsóbb).

4. Lereszelünk kb. 10-15 dkg sajtot.

 5. Ha a krumpli majdnem kész, befedjük tejföllel. 1 nagy dobozost kikevertem pár evőkanálnyi- fél decinyi tejjel, hogy könnyebb legyen elteríteni rajta.

6. Ennek a tetejére pakoljuk az előkészített virsliket, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

7. Visszacsúsztatjuk a sütőbe- már nem kell lefedni- kb. 15 percre. Ez elég ahhoz, hogy a krumpli teljesen megpuhuljon, a virslik megsüljenek és a sajt jól megolvadjon.

8. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: