2008. február 2., szombat

Petrezselymes-sajtos csirkemell


Folytatom a hétvégi beszámolót. Szóval a kissé félresikerült tarjás kísérlet mellett készült még anyu kérésére egy petrezselymes-sajtos csirkemell. Egy újságból vágta ki a receptjét- talán a Meglepetésből- és szerette volna megcsinálni. Azután, mikor meghívtam vasárnapra ebédre, rámtestálta ezt a feladatot. Amúgy tök egyszerűen összedobható recept és a végeredmény meglepő, de nem egy egyenízű kaja lesz, ugyanis a petrezselyemnek sülve nagyon érdekes, kicsit fahéjas, keleties íze lesz, de ez csak pont annyira érződik, amennyire még nem zavaró.

Petrezselymes-sajtos csirkemell

A csirkemelleket szeletekre vágjuk ( ne túl vékonyra), sózzuk, borsozzuk.

Készítünk egy tálba egy keveréket, amibe a húsokat forgatni fogjuk. Ez 4 evőkanálnyi lisztből, kb. dupla ennyi reszelt sajtból és apróra vágott petrezselyemzöldjéből kell, hogy álljon. A beízesített húsokat ebbe forgatjuk bele, majd sütőtálba helyezzük őket. A megmaradt keveréket rászórhatjuk a tetejére.Majd sütőben kb. 3/4 óráig sütjük. Mi krumplipürével ettük, de szerintem rizzsel is finom lehet.

Megjegyzés:Ügyeljünk arra, hogy a liszt ne legyen több, inkább kevesebb.

Mi magánszorgalomból megszórtuk egy kevés fetasajttal is.

Nincsenek megjegyzések: