2008. február 27., szerda

Túrós fornetti házilag


Több blogíró kollega és kolleganő emlékezett már meg jószívvel a Tante Fanny termékekről. Nos, nekem is csak jó tapasztalatom van velük, csak az a gondom, hogy nálunk, itt helyben nem lehet kapni. Ha azonban valamelyik közeli nagyvárosban járok, szinte mindig hazajön velem egy-két csomag előhűtőtt tészta. Így volt ez a múlt héten is, amikor ráadásul még szerencsém is volt, mert féláron vehettem meg egy Reál üzletben a leveles tésztát, ugyanis egy hét múlva lejárt volna a szav. ideje. Nos a tészta minősége tökéletes volt, és még aznap átlényegült túrós házi fornettivé.

Hát mit mondjak... Ezt meg kell kóstolni. Nagyon hamar megvan, isteni finom, ráadásul alig kell hozzá valami. Tökéletes vendégváró, elő lehet készíteni, majd a vendégek érkezése előtt kb. 20-25 perccel betoljuk a sütőbe és azután csak élvezzük a dicsőséget, amit ilyen egyszerűen kívívtunk magunknak.

Langyosan maga a tökéletes bűnbeesés. Másnap, hidegen is ehető és finom , csak akkorra már eltűnik az roppanó lágysága.

Túrós fornetti házilag

Hozzávalók: 1 csomag Tante Fanny leveles tészta ( sütőpapíron, kinyújtva van, semmi dolgunk vele, csak hogy kitekerjük)

A túrótöltelékhez: 25 dkg túró, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgára, citromhéj esetleg kevés citromlé és ízlés szerint cukor. Ezeket összekeverjük.

1.A kigörgetett tésztánkat kettéosztjuk és az egyik felén késsel bejelölgetjük, hogy mekkora sütiket akarunk. Magyarul belekarcoljuk a kis téglalapok helyét.

2.A túrókrémet a téglalapok közepére elosztjuk, majd ráborítjuk a másik lapot.

3.Felvágjuk a bejelölések helyén és a kis batyuk széleit lenyomkodjuk.

4.A tetejüket 3-4 helyen éles késsel bevághatjuk, akár az eredeti fornettiknél és kenjük le kevés vízzel felhígított tojássárgájával.

5. Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések: