2008. február 27., szerda

Töltött krumpli


Ha munka előtt vagy előző este megfőzzük a krumplikat, akkor miután hazaértünk nagyon hamar össze tudjuk rakni ezt a finom és egyszerű vacsorát.

Előfordult már, hogy nem volt kedvem a krumplikat kifúrni, akkor miután megfőttek, simán felkarikáztam őket. Egy sütőtálat (tepsit) kivajaztam, megszórtam kevés zsemlemorzsával és belerétegeztem a hozzávalókat. Krumpli-töltelék-krumpli-töltelék-krumpli-tetejére sajt. Bedugtam a sütőbe, összesült. Nos, úgy is nagyon finom volt.

Töltött krumpli

1. A krumplikat megmossuk és héjasan megfőzzük őket. Ha elkészültek, kihűtjük, majd megpucoljuk őket.

2. A megpucolt krumplik tetejéről egy kis kalapot levágunk és egy karalábévájóval vagy ha nincs egy teáskanállal kivájjuk a belsejüket.

Ha nem akarnak megállni az aljukból is vágjunk le egy kicsit, hogy legyen talpuk és ne boruljanak el.

3.Elkészítjük a tölteléket: kb. 7-8 db közepes krumplihoz elég

A reszelő nagylyukú oldalán lereszelünk 20-25 dkg sertéspárizsit. Tálba rakjuk, hozzárakunk egy kis doboz tejfölt, egy tubus natúr krémsajtot (camping, medve stb.), mehet bele egy kevés reszelt trappista is. Ezt összekeverjük, majd jön az ízesítés: só, bors, fokhagyma és bármilyen zöldfűszer amit szeretünk.(snidling, petrezselyem stb. Valamint tehetünk bele egy keveset a kivált és összenyomkodott főtt krumplibélből is.

4. A tölteléket az előkészített krumplikba töltjük, rájuk helyezzük a tetejüket és azt is megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. (akár füstölt is lehet, ha szeretjük)

5. Végül tepsire helyezzük őket és egy bő negyedórára bedugjuk őket az előmelegített sütőbe, hogy összesüljenek.

Ropogós, friss kiflivel vagy zsemlével az igazi.

Nincsenek megjegyzések: