2008. február 17., vasárnap

Karácsony-2007. Borzas sajtos pogácsa


Nem gyorsan összedobható, cserébe viszont nagyon finom sós süti. A recept anyukám egykori kolleganőjétől származik, ezért nálunk ez a süti csak úgy fut, mint az Emike-féle sajtos pogácsa, a borzas fantázianevet már én ragasztottam rá. Elkészítés után tároljuk fedett dobozban, ellenkező esetben hamar kiszárad.

Borzas sajtos pogácsa alias Emike-féle sajtos pogácsa

Tészta:40 dkg liszt, 1 ráma, 1 tojássárgája, 1 tejföl, 1 mokkáskanál só, 3 dkg élesztő, fél deci tej, csipet cukor. Ezekből tésztát dagasztunk és 1 óráig kelesztjük, pihentetjük.

Ha megkelt vékonyra nyújtjuk (késfok vastagságúra) tojásfehérjével megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Kisméretű pogácsaszaggatóval (2 cm) kiszaggatjuk és megsütjük. Vigyázzunk ne szárítsuk ki nagyon.

Töltelék: 20 dkg vaj/margarin, 15-20 dkg reszelt sajt, 1 tojássárgája. A puha vajat a tojássárgájával kikeverjük majd beletesszük a reszelt sajtot. (bár nem írja a recept és tettem bele kevés sót is)

A kihűlt pogácsákat ezzel a sajtkrémmel összeragasztgatjuk és sajtba hempergetjük, ettől lesz borzas.

Nincsenek megjegyzések: