2008. július 24., csütörtök

Majdnem Albert kekszes sütemény



Tényleg nem tudom, hogy vajon, hogy maradhatott ki eddig a beírt receptek közül ez az egyszerűen összedobható és mutatós "sütnisemkell" típusú sütemény. Pláne, hogy az Uram nagy kedvence. A címben található majdnem szócska arra utal, hogy most nem Albert kekszből készült, de a metódus ugyanaz maradt.( Nem kaptam a közeli boltban és lusta voltam máshova menni, ráadásul így még kb. feleannyiból megúsztam, mintha a hagyományos változatot használom.) A boltban ajánlották ezt a fajtát, próba szerencse alapon megvettem és bevált. Íme ez az:


Albert kekszes sütemény

Hozzávalók: 2 nagy csomag Albert keksz ( vagy alternatív esetben egy a fent látható csomagból)

Krém elkészítése:

1. Összekeverünk 2 csomag főzős csokipudingot, 5 evőkanál cukrot, 1 evőkanál kakaót 1 és fél dl kávéval és 4,5 dl tejjel. (én általában 3in1 kávét használok, mert mi nem kávézunk, ezért meg nem veszek egy csomaggal most csak cappucinóporom volt, abból készült, nem ártott neki)

2. Ezt a keveréket sűrűre főzzük, folyamatos keverés mellett, mert könnyen leég és akkor keserű lesz az egész.

3. Amikor kész, levesszük a tűzről és még melegen belerakunk egy egész (25 dkg-os ) Rámát. Hagyjuk, hogy olvadjon bele, DE közben kevergessük gyakran, mert különben nem kapunk sima krémet. (ha mégis megtörténne a baj és "galuskás" masszát kapnánk, vessük be robotgépet)

4. Ha kihűlt a krémünk, nekiállunk és összeragasztgatjuk a kekszeket ( a két rudat, külön-külön) Alufóliára rakjuk ( az első 2-3 db összeillesztése után, már magától megáll), ha kész kívülről is bekenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel.

5. Végül az alufóliába becsomagoljuk és hűtőbe rakjuk. Néhány óra múlva már puha és ha átlósan, szépen szeleteljük kb. 2 cm szélesen, akkor megkapjuk a zebracsíkos sütiket.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Ilyet én is szoktam "sütni", nagyon finom. De nem kell megvárni, míg a krém kihűl. Legalábbis én mindig melegen nekifogok tölteni, így előbb meg is puhul. Klassz az oldalad, sok mindent kipróbáltam már! Üdv, Ivett

Zsuzsi írta...

Szia Ivett!
Köszi! Gyere máskor is. Üdv: Zsuzsi