2008. július 24., csütörtök

Anyák napi gasztroajándék 3. - Kókuszos tallér (süti alappor)


A lényeg ennél is- akárcsak az előzőeknél- az volt, hogy amikor gyorsan kell valami édességet összedobni, mert vendégek jönnek vagy csak egyszerűen enne anyu valami édeset, akkor minimális időráfordítással, csupán egy-két hozzávaló hozzáadásával, ezekből az alapporokból tudjon desszertet varázsolni. Az sem volt utolsó szempont, hogy így nem kell aggódnia, hogy van-e otthon hozzávaló, mert margarinon és tojáson kívül nem nagyon kell hozzáadni semmi mást ezekhez a gasztroajándékokhoz. (Tojása mindig van otthon, margarint pedig mellékeltem hozzá)

Íme az eredeti recept, ami tavaly júliusban szintén neki készült, csak akkor más formában.

Kókuszos tallér (süti alappor)

Ami az üvegbe került:

15 dkg liszt

10 dkg porcukor

10 dkg kókuszreszelék

1 kávéskanál sütőpor

( a többi teendő és hozzávaló a képen olvasható)

Ui: nekem majdnem nem fért bele az üvegbe, de rájöttem, hogy a kókuszreszelék jól összetömöríthető, így aztán csak sikerült beleszuszakolni valahogy.

Nincsenek megjegyzések: