2008. július 24., csütörtök

Túrós-ribizlis pohárkrém


Dúl a ribizliszezon. Imádom. Csak úgy magában, savanykásan. Az Uram persze nem osztozik velem az imádatomban. Neki így túl savanyú. Ezért azután különböző krémekbe rejtem. És így már ő is örömmel kanalazza.

Túrós-ribizlis pohárkrém
A ribizlit lebögyörgetjük. ( villával a legegyszerűbb, tényleg)Már többször, több helyen is olvastam, hogy a ribizlit a száráról legegyszerűbb egy villa segítségével leszedni. Fentről lefelé végighúzzuk és már potyognak is a tálba a piros szemek. Kipróbáltam. Működik.
A gyümölcsöt megmossuk és papírtörölközőn szétterítve egy kicsit száradni hagyjuk.
3 dl tejszínt habbá verünk 4 evőkanál porcukorral.
25 dkg túrót habverővel kicsit összedolgozzunk, azután hozzáadjuk a tejszínt és avval is elkavarjuk.
Poharakba rétegezzük felváltva a túrókrémünket és a ribizlit.
Díszíthetjük citromfűvel és pár kimaradt ribizlifürttel.

Nincsenek megjegyzések: