2008. július 24., csütörtök

Könyvajánló-Partiételek


A suliba rendszeresen szoktak hozni, különböző kiadók, cégek könyveket és én rendszeresen szoktam is találni olyat, amit " nem lehet otthagyni". Mindezt az Uram "nagy örömére", aki az újabb és újabb szerzeményeim láttán, gyakran sóhajt fel, hogy milyen nagy haszonra tehetne szert, ha kiülne a könyveimmel a piacra. (Ugyanezt "adja elő", akkor is, ha újabb táskával bővítem a már meglévő készleteimet)

A legutóbbi szerzeményem Juhász Zsuzsanna: Partiételek című könyve. A Szalay könyvház adta ki és rengeteg jól és kevésbé jól ismert recept található benne. Nagyon szimpatikus benne, hogy a leírások tömörek, lényegre törőek.

6 fejezetbe csoportosítja az ételeket:
hidegkonyha és büfé
váratlan vendégek
tömegételek
fondük
koktélok
hasznos tippek, ötletek

Bár nem számoltam meg pontosan, de minimum 500 recept biztosan megtalálható a könyvben, amit 196 oldalon át sorolnak fel+tartalomjegyzék.

Tényleg rengeteg fajta krém, pogácsa, saláta, hidegtálra való falatok találhatóak benne, zömében sósak, alig néhány édes sütés nélküli sütemény receptjét találhatjuk meg benne, ami ebben az esetben nem okoz semmiféle hiányérzetet.

Az ára, írd és mondd 400 azaz négyszáz forint volt.

A kisújszállási Pannon-Literatúra Kft adta ki. Van egy weboldaluk, ahol meg is rendelhető-ugyanennyi pénzért+ gondolom postaköltség.

Nincsenek megjegyzések: