Elnézést kérek a túródömpingért azoktól, akik nem szeretik-nálunk továbbra is favorit, mindig, mindenhol, mindenben, minden mennyiségben. A szabályt erősítő kivétel pedig továbbra is csupán a körözött.
Az itt következő remekbeszabott kiflik receptje Snöcy oldaláról származik. Azon ritka alkalmak egyike volt, hogy a megadott recepten semmit sem változtattam. Eredetiben megtalálod itt.Lustábbak kedvéért- szokás szerint- ide is bemásolom. Nagyon finom, könnyű, illatos, frissen, langyosan nagyon eteti magát, de másnap-pótuzsinak is kiváló.
Túrós kiflik (Snöcy)
lardy receptje az Nlc Sütik-képpel topicról
60 dkg liszt,
20 dkg zsiradék,
4 dkg élesztő,
4 dkg cukor,
1 tojás
1 dl tej,
csipet só, +1 tojás a kenéshez
Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a túrótöltelék.
Töltelékhez:
25 dkg túrót
12 dkg cukorral
1 dl tejföllel,
5 dkg mazsolával,
3 dkg búzadarával
1 citrom reszelt héjával összekeverünk.
A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk, és egyenként 8 cikkre vágjuk. Minden cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben sütjük. Még melegen behintjük vaníliás cukorral. Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. Nem érdemes kevesebbet készíteni, finom omlós.
Snöcy:
-én már csináltam úgy is,hogy a kész kifliket sütés előtt betettem a fagyasztóba,és csak késöbb sütöttem meg.Semmi baja nem történz,ugyan olyan finom lett mint volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése