2008. július 24., csütörtök

A ribizli új ruhája


A tejberizs-gyümölccsel kombinációt nem először próbálom, mindig átütő sikert aratva. Akár málnával, akár szőlővel készült, szinte pillanatok alatt tűnt el a hűtőszekrényből. Nem volt ez máshogy most sem. Az előbbiekhez képest a változás csupán annyi, hogy most natúron hagytam az egész tejberizst, a kakaós rész kimaradt. Különösebb oka nem volt, csak a lustaság, annál nagyobb úr pedig, mint tudjuk nincsen.

Aki még nem próbálta, annak hajrá!

A tejberizst most így készítettem:

1 liter tejhez rakok egy csipet sót, vaníliás cukrot, felforralom. Közben megmosom a rizst, kb. egy 2 dl-es bögrényit. Ha a tej felforrt, beleöntöm a rizst és kislángon, gyakran kavargatva( főleg amikor már sűrűl), puhára főzőm a rizst. Ha esetleg nem elég puha még de már jól besűrűlt, akkor én egy 10-15 percre le szoktam fedni és úgy állni hagyom. Még melegen hozzárakom a cukrot, ízléstől és gyümölcstől függően 3-4 evőkanállal.

Ha kihűlt jöhet a rétegzés.

Egyéb tejberizs-turbózási trükkök: lehet bele keverni, mielőtt levesszük a gázról egy fél csomag főzős vaníliás pudingport.

Lazíthatjuk, krémesebbé tehetjük ha miután kihűlt hozzáadunk felvert tejszínhabot. (ez a Stahl féle variáció)

Nincsenek megjegyzések: