2008. július 6., vasárnap

Kókusztekercs


Ha felmerül a sütés nélkül készülő sütik témája, száz százalék, hogy a felsoroltak között ott lesz a kókusztekercs is a kókuszgolyó, keksztekercs és társai mellett. Ez is olyan recept, aminél általában mindenki a sajátjára esküszik. De ha valakinek még nincs ilyen, jó szívvel tudom ajánlani a lentebb leírt- nálunk bevált receptúrát.

Kókusztekercs

1. Egy tálba rakunk 50 dkg darált háztartási kekszet, hozzáöntünk 20 dkg porcukrot, 2 evőkanál kakaót valamint 2 dl kávét. Összegyúrjuk. ( Ha túl lágy mehet még bele keksz, ha túl kemény +kávéval javíthatunk rajta)

2. A krémhez 20 dkg puha margarint simára keverünk 20 dkg porcukorral és belerakunk 10 evőkanál kókuszreszeléket.

3. A kakós tésztánkat kétfelé vesszük, kókusszal megszórt alufólián téglalap formájúra nyújtjuk és egyenletes rétegben rákenjük a krémünk felét. Ha ez kész, az alufólia segítségével feltekercseljük, jó szorosan és szórunk még a külsejére kókuszreszeléket.

4. Ugyanezt tesszük a másik adag tésztánkkal és krémünkkel is.

5. Ezután hűtőben kidermesztjük és végül kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések: