Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Mézes-citromos piskóta
Tészta:
Tészta:
1. 6 egész tojást habosra keverünk 25 dkg cukorral. Hozzáadunk 3 evőkanál mézet, ízlés szerint őrölt fahéjat (óvatosan vele, a túl sok sem jó), 1 kávéskanál szódabikarbónát, 25 dkg lisztet.
2. Zsírozott, lisztezett tepsiben (kb.25*30-asban) LASSÚ TŰZÖN sütjük.
Kb. 25-30 percig. A sütőt elő kell melegíteni, de ne legyen túl forró.
Ha úgy látjuk a teteje nagyon sül, de még nincs kész, akkor letakarhatjuk alufóliával. A méz miatt könnyen megég, ezért kell óvatosan sütni.
3. Ha kihűlt, kettévágjuk ( nem lapjában, hanem keresztben) és a krémmel megtöltjük. A tetejét is bekenjük vele és megszórjuk színes szórócukorral.
Krém:
3. Ha kihűlt, kettévágjuk ( nem lapjában, hanem keresztben) és a krémmel megtöltjük. A tetejét is bekenjük vele és megszórjuk színes szórócukorral.
Krém:
3 megjegyzés:
Hm. Nagyon finomnak tűnik:) Elviszem a receptet, szerintem alkotok én is egy ilyet:DDD
Szia!
Remélem ízleni fog nektek is.Pont tegnap este jártam nálad és bepótoltam az elmaradásaimat. Ezzel a nagy meleggel még a kedvenc blogjaimat sem olvasgattam, csak pihegtem. Nagyon tetszenek az írásaid, a Balatonos képek láttán pedig nosztalgiám támadt, tavaly mi is Lellén nyaraltunk. Merre volt a szállásotok? Üdv: _Zsuzsi
Szia Zsuzsi,
Isteni volt a Balaton, teljesen szerelmese lettem a Balcsinak:DD
A Rozmaring panzióban voltunk, ami a yack kikötő közvetlen szomszédságában van.
Nagyon kellemes kis panzió, családias hangulató. Finom volt a kaja, a szállás is és még az ára is elfogadható volt.
Gabi
Megjegyzés küldése