Ez a süti szintén anyu névnapjára készült. Marmalade blogjáról származik a recept, ő csak last minute sütinek nevezi, mert viszonylag hamar elkészül, tehát váratlan vendégek esetén ideális. Mikor elolvastam rögtön beugrott, hogy valahonnan ismerős a porcukorba forgatós mozzanat. Azóta is töröm a fejem, a legvalószínűbb, hogy valamelyik Hannah Swenson krimi receptjére emlékeztet.
Annyit változtattam rajta, hogy én tejcsokit használtam hozzá és istenien kiérződött belőlük sütés után is a csoki íze. Legközelebb kicsit kisebbeket fogok gyártani, mert a sütőben még alaposan megnőttek.
Sajnos a fém fagyiskanalam bánta a formázást, nekem valahogy nem sikerült vele összehoznom a gombócokat. Maradtam a sima, kézi gyártásnál.
Itt találod az eredeti receptet.
Elővigyázatosságból ide is bemásolom a receptet, az elmúlt pár napban ugyanis legalább 4 általam rendszeresen olvasott blog szűnt meg. Persze nem gondolom,hogy Marmalade is erre készülne,de azért biztos ami biztos.
Tejcsokoládés hókorongok
Hozzávalók:
100 g tejcsokoládé, 60 g margarin,
100 g cukor, 2 tojás, 22 dkg liszt,
1 kiskanál sütőpor.
Porcukor, hempergetni.
A margarint és az étcsokoládét olvaszd fel a mikrohullámú sütőben. A tojásokat keverd krémesre a cukorral. Add hozzá a felolvasztott vajas étcsokoládét, és szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.
Mélyhűtőbe pihentesd 30 percig (vagy hűtőszekrényben 2-3 órán át.).
Fagylaltadagoló kanál segítségével vegyél a masszából egy keveset, formázz belőle dió nagyságú golyókat és hempergesd meg a porcukorban.
Zsírpapírral bélelt tepsire téve, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon süsd 10 percig.
Vedd ki a sütőből, majd amikor kihűlt tárold fémdobozba.
Tipp: Az alap tészta mindenképpen legyen lehűtve, ettől marad duci a tészta a sütés után is és nem laposodik el! Akár egy egész éjszakán át a hűtőben hagyhatod.
Annyit változtattam rajta, hogy én tejcsokit használtam hozzá és istenien kiérződött belőlük sütés után is a csoki íze. Legközelebb kicsit kisebbeket fogok gyártani, mert a sütőben még alaposan megnőttek.
Sajnos a fém fagyiskanalam bánta a formázást, nekem valahogy nem sikerült vele összehoznom a gombócokat. Maradtam a sima, kézi gyártásnál.
Itt találod az eredeti receptet.
Elővigyázatosságból ide is bemásolom a receptet, az elmúlt pár napban ugyanis legalább 4 általam rendszeresen olvasott blog szűnt meg. Persze nem gondolom,hogy Marmalade is erre készülne,de azért biztos ami biztos.
Tejcsokoládés hókorongok
Hozzávalók:
100 g tejcsokoládé, 60 g margarin,
100 g cukor, 2 tojás, 22 dkg liszt,
1 kiskanál sütőpor.
Porcukor, hempergetni.
A margarint és az étcsokoládét olvaszd fel a mikrohullámú sütőben. A tojásokat keverd krémesre a cukorral. Add hozzá a felolvasztott vajas étcsokoládét, és szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.
Mélyhűtőbe pihentesd 30 percig (vagy hűtőszekrényben 2-3 órán át.).
Fagylaltadagoló kanál segítségével vegyél a masszából egy keveset, formázz belőle dió nagyságú golyókat és hempergesd meg a porcukorban.
Zsírpapírral bélelt tepsire téve, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon süsd 10 percig.
Vedd ki a sütőből, majd amikor kihűlt tárold fémdobozba.
Tipp: Az alap tészta mindenképpen legyen lehűtve, ettől marad duci a tészta a sütés után is és nem laposodik el! Akár egy egész éjszakán át a hűtőben hagyhatod.
1 megjegyzés:
Szia Zsuzsi!
Ezt muszáj lesz kipróbálnom - egyébként a cukorba forgatós dolog nagyon emlékeztet a csupacsokis tallérok készítési módjára.
Szerintem egyszerre fogom megsütni a kettőt, jó kis kontraszt lesz köztük.
Megjegyzés küldése