2007. szeptember 15., szombat

Charlotte




Bevallom sokáig szemeztem ezzel a recepttel, mert túlságosan munkásnak, bonyolultnak tűnt és valahogy soha nem volt megfelelő vagy az időpont vagy az alkalom az elkészítésére. Azután végül mégis belevágtam- születésnapi kiegészítő ajándék lett belőle-és nem bántam meg. Nemcsak mutatósra sikerült, hanem finom is volt.

Tészta:
6 tojásból 6 evőkanál cukorból, 6 evőkanál lisztből, fél csomag sütőporból sütsz egy piskótát.
Még melegen egy vizes konyharuhára helyezed, feltekered piskótatekercsnek.( Én itt csaltam, mert nem tudok szép piskótatekercset sütni, valahogy a szélei mindig kopogós keményre sülnek, a közepe nyers, morzsálódik stb úgyhogy boltit használtam, nem ártott a sütinek, finom lett így is.) Picit hűl, majd megkened lekvárral. ( Én baracklekvárral, de ízlés kérdése) 1 cm vastagságú szeletekre szeleteled. Egy habüstöt, vagy mélyebb tálat folpack-kal kibélelsz, és szépen a tálat körbe rakod a piskótatekercs szeletekkel.( Nálam a kompótostál volt a befutó)

Töltelék:
1/2kg túrót habverővel kicsit keverünk utána 3dl tejszínnel, 20dkg porcukorral alaposan kikeverjük az egészet. Vigyázz, mert fröcsköl!
Minél tovább vered annál lazább krémet kapsz.
1, 5 dl langyos tejjel, vagy gyümölcslével egy zacskó étkezési zselatint csomómentesen elkeverünk, és hozzáadjuk a túrós krémhez.
Keverőlapáttal egyenletesen elkeverjük, majd kis kockákra összevágott őszibarackbefőttet keversz még a masszához.
Ez ízlés szerint, ki többet ki kevesebbet tesz hozzá, de lehet ananász kockával is készíteni.

(Lehet kapni por alakú zselatin fixet is, amit csak bele kell szórni a keverékbe, az is jó, az igazinál vigyázni kell, hogy egyenletesen osszuk el, különben bosszantó zselatingöböcskékkel lesz tele a sütink)
Ezt a tölteléket beleöntjük a piskótatekerccsel kibélelt tálunkba.
Hűtőbe tesszük. 15 perc után a maradék piskótaszeletekkel lefedjük a krémet, vissza a hűtőbe. Egy éjszaka alatt megdermed.
Tálalás előtt kiborítod, lehúzod a fóliát, majd úgy szeleteled, mint a tortát.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Ezt is elkészítettem, és ennek is nagy sikere volt! Köszi!