2008. november 16., vasárnap

Banános muffin csokidarabkákkal


Múlt hétvégi termés és egyben a takarékos háziasszony bemutató darabja. Igen-igen, a klasszikus példa. Árválkodik 2 banán a gyümölcsöskosárban, ami már kellőképpen puha és barna ahhoz, hogy senkinek se kelljen, de még nem elég barna és romlott ahhoz, hogy kidobjam. Mi legyen vele? Takarékos háziasszony funkciógomb bekapcsol, keresgélés receptek között, pár perc múlva megvan a nyertes recept. Minimuffin sütőben készült, lett belőle kb. 34-35 db tömény banánízű, puha és finom sütemény.

Banános muffin csokidarabkákkal

Hozzávalók
1 nagy (érett) banán- nálam +1, nem ártott neki
2,5 dl tej
1 tojás
60 g olvasztott margarin
180 g liszt
2 tk sütőpor

10 dkg apróra vágott csoki (ízlés szerint- nálam 1 táblányi Boci tejcsoki ment bele)

Pürésítjük a banánt egy edényben, majd hozzáadjuk a tejet, tojást, valamint az olvasztott margarint, s alaposan összekeverjük.
A lisztet és a sütőport a banános masszához szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, valamint a tört csokoládét, s gyengéden összekevetrjük.
A tésztát az alaposan kivajazott majd kilisztezett vagy muffin papírral kibélelt formába 3/4 kanalazzuk, majd 190°C-on aranybarnára sütjük. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

Amikor megsütöttétek ne ijedjetek mag ha a tészta lágy és olyan mint ha nem sült volna meg, az csak a banán masszától van.

Nincsenek megjegyzések: