2013. október 13., vasárnap

Sajtos roló újratöltve


Ez az egyik kedvenc sós süteményem. Szerepelt már a blogon egy másik  sajtos roló recept. Az egy besameles alapú volt. Finom volt az is, de ez fényévekkel finomabb és sokkal inkább hasonlít a cukrászdaira. Könnyebb, lágyabb a krémje. Én ezek után biztos, hogy mindig ez alapján fogom készíteni. A kép nem a legjobb, de legalább saját készítésű. Higgyétek százszor finomabb annál, ahogy kinéz.

A receptet itt találtam.


Sajtos roló


Hozzávalók:
  • 1 cs fagyasztott leveles tészta
  • 5 dl tejszín
  • 4 tojássásrgája
  • 1 db tömlős sajt
  • 20 dkg trappista sajt (lereszelve)
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg trappista sajt a díszítéshez

Elkészítése:

1. A leveles tésztát kiolvasztjuk és 2-3 mm vékonyságúra nyújtjuk.
2. A tésztából kb. 2cm széles és 15 cm hosszú csíkokat vágunk. 
3. Ezeket feltekerjük a fém rolóformákra. ( százas boltokban, piacon kapható) Úgy tekerjük, hogy egymást a tekerés során a csík fedje. 
4. Lekenjük őket tojással, majd előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. 


A krém:

1. A tejszínt, a tojássárgákat, a tömlős sajtot, egy csipet sót és a 20 dkg reszelt sajtot a lábasban összemelegítjük, úgy, hogy a sajt felolvadjon és az egész egy egynemű massza legyen.

2. A tűzhelyről levével kihűtjük, gyakran átkeverve. Majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük. 

3. A hűtőből kivéve a puha margarinhoz adjuk hozzá és az egészet habosítsuk jól ki robotgéppel. 

4. Akinek van habzsákkal, akinek nincs kiskanállal töltse meg a rolókat és a két végét mártsuk reszelt sajtba. 

5. Nagyon finom, jól eláll, kiadós,  kiváló vendégváró is. 

Nincsenek megjegyzések: