2013. október 20., vasárnap

Babkávé szelet





Eddig ez az év legjobb újonnan elkészített süteménye. A recept anyukámtól származik, ő pedig azt hiszem az egyik kis -mostanában nagyon divatos- receptfüzetkében találta. Tudjátok amibe az olvasók küldhetik be a receptjeiket. Nekünk ez új volt, még nem hallottunk erről a sütiről. Finom, krémes és nagyon kiadós, rengeteg szelet kijön belőle.


Babkávé szelet

Hozzávalók:
- 1 csomag ostyalap- az a fajta aminek az egyik része sima, a másik pedig sok-sok kis téglalapból áll.

- Süssünk egy kávés piskótát: 6 tojásból, 6 evőkanál cukorból, 4 evőkanál lisztből, 1 evőkanál kakaóból és 1 evőkanál őrölt kávéból ( ha nincs esetleg kis tasakos nescafé- de valamivel jobb az előbbi)

- Amíg sül, készítsük el a krémet: Elkeverünk 4 egész tojást, 30 dkg porcukrot és 6 kanál kakaót majd ezt gőz felett felfőzzük. Addig kavargassuk ott, amíg annyira be nem sűrűsödik, hogy kavarás közben egy pillanatra lássuk a lábosunk alját. Kb. 10 perc.

- Hagyjuk kihűlni, majd kavarjuk hozzá 40 dkg puha vajhoz ( én margarinhoz szoktam a vaj iszonyú ára miatt)

- Végül állítsuk össze a süteményünket: ostya alja- krém fele-piskóta- krém másik fele- téglalapos ostyatető

- Rakjuk hűtőbe és pár óra múlva tálalhatjuk, de nem árt neki ha áll, annál jobban összeérik, megpuhul.




2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nagyon jól hangzik, eltudom képzelni a zamatát. Mentve a saját receptfüzetbe! ;-)

Zsuzsi írta...

Örülök. Remélem ízleni fog. :)