2010. augusztus 16., hétfő

Hagymás-kolozsvári szalonnás törtkrumpli


Belépéskor teljesen véletlenül vettem észre, hogy ez a 300. bejegyzésem. Ettől függetlenül abszolút nem egy ünnepi receptet posztolok ennek örömére, viszont nagyon-nagyon finom.
A recept a Paprika tévé egyik műsorából származik, ahonnan anyukám, mint törzsnéző jegyezte le és készítette el. Nekem is küldött belőle kóstolót és annyira finom volt, hogy hétvégén én is nekiálltam elkészíteni.

Tényleg isteni finom köret, bár egy kis kovászos uborkával még önmagában is megteszi : ) Elkészíteni pedig nem egy nagy boszorkányság.


Hagymás-kolozsvári szalonnás törtkrumpli


1. Kb. 1 kg krumplit megpucolunk, karikára vágunk és sós vízben feltesszük, hogy puhára főjjön.


2. Egy jó nagy fej (vagy két kisebb) vöröshagymát feldarabolunk apróra és ugyanígy járunk el a kb. 10-15 dkg jó húsos kolozsvári szalonnával is.


3. Kevés olajon a hagymát vízzel folyamatosan felöntve, addig pároljuk lefedve, amíg teljesen meg nem puhul, ezután hozzárakjuk a kockára vágott szalonnánkat és azzal együtt addig főzzük, amíg a szalonna nem pirul át egy kicsit, nem sül ki belőle a zsírja. (vigyázzunk a hagyma le ne égjen)


4. A megfőtt krumplit leszűrjük és a hagymás-szalonnás alaphoz adjuk. Átforgatjuk, hogy mindenhol átjárja a jó kis hagymás-szalonnás íz, szaft.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Hűh ütős, nagyon finom lehet

Zsuzsi írta...

Szia Bianka!

Tényleg ütős és finom. Szép napot:)
Zsuzsi