2010. augusztus 5., csütörtök

Császárszalonnás melegszendvicskrém


Huh! Jó régen nem írtam már megint. Persze azért főztem-sütöttem, de semmi olyat ami új lenne. Vagy ha új volt, akkor nem úgy sikerült, hogy az megörökítésre érdemes lett volna. Így jártam például egy blogról kinézett újfajta lángosrecepttel ( csak az tartott vissza, hogy úgy hajítsam ki ahogy van, hogy Jani már nagyon éhes volt és közölte,hogy mindegy milyen, sok fokhagymával, tejföllel lecsúszik :), vagy a borsópaprikással, aminek az ízével semmi gond nem volt, csak olyan "üres" volt, nekem hiányzott belőle valami húúús. Fejben persze sokat főztem-sütöttem, pláne, hogy a konyha meszelése és átpakolása után belekezdtem a polcról már lefolyó főzős újságok kiválogatásába. Egyenként átnézem őket, amelyikben van olyan amit úgy gondolok, hogy el fogom valaha készíteni, azt az újság elejére ragasztott öntapadós kis cetlire felírom névvel és oldalszámmal együtt. Pepecs munka, de szórakoztató. A kiselejtezett darabok ( elég nagy mennyiség ) családon belül vándorolnak tovább és mindenki kiveszi belőle amelyikben neki szimpatikus receptet talál.


No és persze ott a meleg, ami teljesen kiüt minket- sokszor nem is kívánjuk a főtt ételt. Legtöbbször vagy 2 napig esszünk egyfajtát, vagy kitűnően elvagyunk vajas kiflin paradicsommal (hmm), felvágottas vagy májkrémes zsemlén kovászos uborkával, vagy Jani szalonnán, barna kenyéren és paradicsomon, paprikán. Olyan is előfordult, hogy lesütöttem egy nagy adag pogácsát és 2 napig arra jártunk rá.


Azért néha persze megemberelem magam és főzők-sütök valamit. Mint például ezt a melegszendvicset. A receptet régebben lementettem Ági blogjából, aki-nekem nagyon szimpatikusan- szintén a gyors-rapid ételek híve. És, hogy a gyorsaság mennyire összefér a finom ízekkel, azt ez a recept is bizonyítja.


Amúgy Ági blogját tiszta szívből ajánlom mindenkinek, aki finom és rapid ételeket keres. És ha már ott jártok nézzetek be a másik naplójába is, garantáltan ottragadtok.


Ez a melegszendvics nálunk hatalmas sikert aratott, nagyon finom és kiadós. Biztos, hogy állandó tagja lesz a repertoárunknak.


Íme akkor a recept:


Császárszalonnás melegszendvicskrém


Hozzávalók:

- 20 dkg párizsi (nálam Gyulai és sertés)

- 10 dkg császárszalonna

-1 kis fej vöröshagyma

- 1 kisdobozos tejföl

- 1 evőkanál mustár

- 1 evőkanál ketchup

- bors


1. A párizsit és a szalonnát ledaráljuk, aprítjuk, turmixoljuk- tetszés és gépparkunk szerint. ( én késes betétű robotgépben tettem ezt)és teljesen apróra, de aki szeretné, szerintem nyugodtan hagyhatja darabosabbra.


2. A hagymát szintén beleaprítjuk ebbe a keverékbe, szerintem nem jó, ha hagymadarabok villognak benne.


3. A hagymás-szalonnás-párizsis keveréket elkutyuljuk a tejföllel, mustárral, ketchuppal és borssal. Nekem só nem kellett bele, de aki úgy érzi az tehet hozzá egy keveset, de a szalonna szerintem épp eléggé sós.


4. A krémmel megkenjük a kenyereket ( nekem 6 nagy szelet lett) és megszórjuk sajttal.


5. Az elkészült szendvicseket sütőbe toljuk és megsütjük.


Másnap is finom hidegen vagy egyhén megmelegítve.



2 megjegyzés:

Ági angyalai írta...

Szia Zsuzsi!

Nahát te milyen kedveseket írsz rólam...

Elolvastam a blogod bevezető sorait és azon kívül, hogy mosolyra fakasztott azt gondoltam..na ő (vagyis Te vagy) az én emberem.

Örülök, hogy bevált a recept.

És ha már így ajánlottál másoknak is, ideje lesz a gasztro blogba valami újat írnom nekem is. Talán nem meglepő, hogy az utóbbi időben én is mostohán bántam vele. Meleg is volt, meg ihletem is csak kevés és a nyaralások miatt ez maradt utoljára.

Szia!
Ági

Zsuzsi írta...

Szia Ági!

Hát akkor mi valószínűleg "gasztro-rokonlelkek" vagyunk (már ha van ilyen, no de miért ne lenne?)
És ha lehet kívánságműsorozni, annak a fehércsokis kókuszkockának a receptjét, amit a lányokkal sütöttetek, szívesen olvasnám.:)

Szia: Zsuzsi