2010. július 7., szerda

Görög(ös) tekercs



A receptötlet nem saját, Stahl Judit műsorában láttam néhány hete, a gyerekekkel készítette. Fel is írtam magamnak, hogy ezt jó lenne kipróbálni. Most jutottam el a megvalósításig. Kicsit átvariáltam: a nemszeretem részeket kihagytam pl. olajbogyó, aztán a sültpaprikát mert azt meg nem kaptam.. (Murphy törvénye: mikor nem akartam venni, hónapokig szembejött velem a bolt polcán, mostanra természetesen elfogyott), fetát raktam az elsőbe, de nekem úgy too much volt, túl tömény. Végül maradtam egy lebutított variációnál, de nekem nagyon bejött, még paprikával együtt is ki fogom próbálni.


A Stahl féle recept videóját itt nézheted meg.



Görög(ös) tekercs

Tortilla lapok- én készítettem, recept itt.

Tzatziki- uborkát juliennre vágattam Janival és megsóztam (az uborkát), 2 kisdobozos joghurtot lecsepegtettem kb. fél óráig-utána hozzákevertem egy Kotányis tzatzikis salátaöntetport és kész is volt (igen tudom, hogy por nélkül is lehet tzatzikit készíteni, csupán fokhagyma, só, bors kell bele, de nekem ez nagyon bejött- és a tasak elején ott vírit a 100% természetes összetevők felirat- én hiszek nekik)

sült hús - nálam most csirkemell volt, de bármi mást is el tudok képzelni

Alufóliára tesszük az enyhén felmelegített tortillát, szétterítjük rajta a tzatzikit, majd a húst. Feltekerjük a fóliával és ehetünk is.

Ezt a fóliás trükköt a Rita konyhájának egyik videójában láttam, nagyon praktikus, nem potyog ki alul a belerakott anyag.

3 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Én pontosan ilyet készítettem tegnap :)))

Eliza írta...

Hú, csorog a nyálam...most találtam meg a blogod, de rögtön le is mentem a kedvencekhez, mert a You might also like résznél is annyira sugárzik a képekről, hogy finomak:D Amint eljutok a boltba nekiállok főzni

Zsuzsi írta...

Szia Eliza!
Örülök neked. Jó főzőcskézést! Üdv: Zsuzsi