2009. szeptember 5., szombat

Pirított krumpli sajtban, szalonnában sütve


Nagyon-nagyon finom és gyorsan elkészülő étel, ami ellen még a "hústinkábbnemeszem" típusú hozzám tartozó férfiember sem emel soha kifogást. A recept eredetijét a Kiskegyed konyhájának 2004. májusi számában találtam és azóta rendszeresen asztalra kerül nálunk.


Pirított krumpli sajtban, szalonnában sütve


Hozzávalók:

Kb. 1 kg krumpli

10-12 szelet vékonyra szeletelt császárszalonna (persze eredetileg bacon, de így sokkal olcsóbb, persze akinek van otthon nyugodtan használja azt)

10-15 dkg sajt ( nálam trappista, de lehet füstölt is)

1 tojás

1 kis pohár tejföl

1 kevés petrezselyem



1. A krumplit megpucoljuk és kockákra vágjuk. ( ha újkrumpliból készítjük akkor nyugodtan süthetjük héjában, egy kis kaparás és alapos mosás után)


2. Egy sütőtálat kibélelünk a császárszalonna-szeletek felével, majd rátesszük a kockákra vágott krumplit. A tetejét beborítjuk a többi szalonnaszelettel.


3. Ezek után sütőbe rakjuk- ha újkrumpliból készül akkor elég lefedni alufóliával, ha nem akkor én szoktam alá önteni egy kevés vizet és így fedem le.

kb. fél óra alatt puhára sül.


4. Közben elkészítjük az öntetét: 1 pohár tejföl simára keverünk, 1 tojással, 1 kevés apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és a reszelt sajttal. ( aki szereti nyugodtan tehet bele apróra kockázott sonkadarabokat is)


5. A megpuhult krumpliról levesszük a fóliát és ráöntjük az előkészített sajtos szószt.


6. Visszarakjuk a sütőbe még további 10-15 percre, amíg a szósz jól megolvad és megpirul a szalonna az étel tetején.

3 megjegyzés:

Andi írta...

Szia!
Kipróbáltam, marha finom....
Nagyon tetszik a blogod!!!
Feltettelek a listámba, nem baj?
Andi

Zsuzsi írta...

Szia Andi!
Örülök,hogy ízlett. Az hogy feltettél a listádra, megtiszteltetés. Köszönöm. Gyere máskor is. Üdv:Zsuzsi

Andi írta...

Itt vagyok mindennap, nézem, hogy mit tettél fel, és olvasom a régebbi recepteket.
Nagyon ügyi vagy!!!
Üdv: Andi