2008. április 16., szerda

Almás krémes


Néhány napja előszedtem a régebbi főzős újságjaimat, hogy ötleteket gyűjtsek belőle. Mert sajnos úgy vagyok vele, hogy mikor megveszem, átolvasom őket, konstatállom, hogy ez is jó benne, meg az is, azután felkerülnek a polcra és és gyorsan elfelejtem, hogy mit is akartam belőle megcsinálni. Ennek kiküszöbölésére lapozgatom most újra a régebbi példányokat. Az első találat egy Rama-s recept, az egyik Príma konyha hátoldalán, reklámként szerepelt anno ez az almás krémes. Nagyon finom, extra sebeséggel fogyott el nálunk, alig bírtam a fotóhoz megmenteni pár szeletet.

Almás krémes

Tészta: 10 dkg Rama margarin, 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliáscukor, 1 tojás

Vaníliás krém: 10 dkg Rama margarin, 1 csomag (főzős) vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg porcukor

Almás krém: 5 dkg Rama margarin, 1 kg alma- reszelve (jobb a savanykásabb fajta, de ha mégsebb olyan sikerül, akkor arányosan csökkentsük a cukor mennyiségét), 10 dkg cukor (lásd az előbbi mondatot), kevés fahéj

- A tészta alapanyagait kevés tejjel összekeverjük, tésztát készítünk belőle és három (lehetőleg) egyforma lapot sütünk belőle.(ne nyújtsuk túl vastagra, mert a sütőpor még emel rajta majd)

- A vaníliás krémhez, a pudingot megfőzzük a tejjel, majd még melegen hozzákeverjük a margarint és a porcukrot.

- Az almát megpucoljuk, lereszeljük, fahéjjal és a porcukorral ízesítjük és puhára dinszteljük.

- A két krémet kihűtjük, majd összerakjuk a sütinket: 1.lap- almás krém- 2. lap- vaníliás krém- 3. lap- tetejére porcukor

Ezután már csak türelmesen kell várnunk másnapig, hogy megpuhuljon a süteményünk.

Nincsenek megjegyzések: