2012. június 10., vasárnap

Szerdán habcsók






Már a Nők Lapjában is kedveltem a szerző írásait, így amikor olvastam, hogy megjelent az első regénye, rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Azért nem rohantam rögtön a könyvesboltba, de a második diplomám sikeres államvizsgája után azért megleptem magam vele. Nem csalódtam. 


- Ideálisan könnyű,  nyári olvasmány, ugyanakkor kicsit önsegítő jellegű is. A főszereplő ugyanis pont túl van egy váláson és éppen az új életét próbálja meg összerakni. 
- Olvasmányos.
- Fordulatos.
- Szórakoztató. 
- Egy gasztroblogger lány a főszereplője. 
- Receptek is vannak benne, ha nem is direkten, de a szövegbe ügyesen beleágyazva. 


Aki ilyen olvasmányra vágyik, annak bátran ajánlom. 




Íme a regény rövid ismertetője:


Három hónappal korábban költözött el a férjétől. Két hete megbeszélték, hogy elválnak, tíz együtt töltött év, hét év házasság után. Eszter első kétségbeesésében gondolkodás nélkül a szüleihez ment. Nem is hozhatott volna ennél rosszabb döntést. Visszamenni abba a szobába, ahol felnőtt, csak annak a bizonyosságát erősítette, hogy mennyire önállótlan. 33 évesen újra gyereksorban tengődött, anyjáék lábujjhegyen jártak körülötte, néha sokatmondóan összenéztek, különösen, ha Edith Piafot hallgatott. Bizonyára azt hitték, megőrült. Tulajdonképpen közel is járt hozzá. Reggel elment dolgozni, egész nap nem evett, este találkozott valamelyik barátnőjével, hogy újra és újra elsírhassa a bánatát. Megittak néhány pohár bort, éjszaka volt már, mire hazakeveredett. Reggel anyja az alkoholgőzös gyerekszobába lépett be, hogy elhúzza a függönyt, és azzal a mozdulattal kinyissa az ablakot.”
Valahogy így ér véget Békési Eszter, pr-es és gasztroblogger házassága. És itt kezdődik a Szerdán habcsók története egy fiatal nőről, aki egy nagy pofon után megpróbál talpra állni, és elhinni, hogy nincs olyan, hogy soha többé.
Papp Diána újságíró, a Nők Lapja vezető-szerkesztője első regényében receptet ad a bátorsághoz, a szabadsághoz, azaz egy új élethez. És néhány ellenállhatatlan ételhez…

Nincsenek megjegyzések: