2010. február 28., vasárnap

Hamburgerzsemle


Egy ideje már kerestem a házilag is elkészíthető és finom hamburgerzsemle receptjét. Többet is kipróbáltam, de egyik sem volt arra érdemes, hogy lejegyezem. Olyan feledhető kategória. A Limara által jegyzet receptúra, azonban számunkra a legjobb volt, mondhatni tökéletes, úgyhogy megtartom.


Hamburgerzsemle (Limara nyomán)


Az elkészítése nagyon egyszerű:


2 dl langyos tej
2 ek. cukor
1 tk. só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő


Ezeket bepakoljuk a kenyérsütő üstjébe és a dagasztó, kelesztő programra állítva egy jól kezelhető, ruganyos tésztát készítettünk belőle. Ennek hiányában is elkészíthető persze, csak kézi dagasztással- a lényegen semmit sem változtat, csak kicsit több vele a macera.


Ha megkelt a tésztánk, akkor kb. 9-10 kb. egyforma bucira osztjuk és helyes kis zsemléket formázunk belőlük. (Erre láthattok Limaránál egy nagyon hasznos videót!)


Sütőlapra ültetjük őket, egymástól pár cm-re, majd hagyjuk mégegyszer "kisimulni"- azaz duplájára kelni, majd lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.

4 megjegyzés:

Limara írta...

Gyönyörű lett! Köszönöm szépen, megtisztelő számomra! :))

Névtelen írta...

Gyönyörűek lettek! Én is ezt a fajta hamburgerzsemlét készítem, szerintem is tökéletes.

Andi írta...

Nagyon szépek lettek!

Wise Lady írta...

Nagyon jól sikerültek! Én is Limara receptjét szoktam használni.