2009. október 30., péntek

Rizses hús jénaiban


Jaj de régen nem írtam egy sort sem! Bocsánat attól, aki esetleg erre járt és hiányolt, valahogy mostanában sosem volt blogírós hangulatom, mindig majd-majd és azután persze elmaradt. Este fejben gyakranmegírtam egy posztot, de reggelre elszállt az ihlet.Azért persze sütöttem-főztem, ha nem is különleges, új dolgokat. A saját blogomat is látogattam, attól függetlenül, hogy nem írtam bele, mert a leírt receptjeimet használom. Bizony jól jön, amikor nem jut eszembe,hogy-hogyan is csináltam valamilyen ritkábban készített ételt. Úgyhogy gyorsan le is írom, a múlt hétvégén jénaiban készített rizses húst, nehogy elfelejtsem.
Ui:végre kipróbáltam a mandula nevű süteményt is, de erről egyelőre sajnos nem lesz bejegyzés, mert elfogyott és nem fotóztam- no ez volt a mézesmadzag elhúzása, hogy mi nem lesz. Most pedig íme a rizses hús.

Rizses hús jénaiban, csirkemellből

1. A csirkemelleket felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk. A jénai aljába tesszünk egy kevés olajat, a csirkekockákat átforgatjuk benne, majd HIDEG sütőbe rakjuk, lefedve.

2. Amikor megpuhultak a kockák, egy kis időre levesszük a tetejét, hogy némileg megpiruljanak. Nem kell sokáig, mert a csirkemell könnyen kiszárad. A tetejét közben se vegyük ki a sütőből, rakjuk mellé, mert utána nem fogjuk tudni szétcsattanás nélkül visszahelyezni.

3. Ha kész, 2 csésze megmosott rizst öntünk a húshoz összekeverjük, sóval, borssal izesítjük, hozzárakunk egy fej vöröshagymát, majd 2-szeres adag meleg vízzel leöntjük, lefedjük és visszatoljuk a sütőbe.

4. Ha úgy látjuk elkészült, átkeverjük, hozzáöntünk egy doboznyi lecsöpögtetett konzervborsót, majd tető nélkül 1-2 percre még visszatoljuk,hogy összemelegedjenek.

Megjegyzés: persze lehet disznóhúsból is, nekem most ez volt itthon, olyankor persze hosszabb a hús elkészülésének ideje.

Nincsenek megjegyzések: