2019. január 20., vasárnap

Finom húskrém egyszerűen (2.)


Gyakran készítem ezt a húskrémet. Ez az én változatom, de mindenki variálja kedve, ízlése, szájíze szerint a receptet. Mehet bele mustár, majonéz, bármilyen zöldfűszer esetleg, aki szereti valamilyen csípős íz. Nálam nagy favorit: egyszerű, gyors, finom, kiadós.

Finom húskrém egyszerűen


Hozzávalók:

- csirkemell
- só
-bors
-tejföl
-vaj
- petrezselyem


Elkészítés:

1. A csirkemellet ( egy kisebb adaghoz egy fél csirkemell elég) megfőzzük. Ha éppen húslevest főzünk akkor megfőzhetjük abban. Ellenkező esetben egy húsleveskockával, esetleg delikáttal ízesített vízben főzzük meg a húst.

2. Ha megfőtt a hús, kicsit megvárjuk, hogy kihűljön, aztán vajjal, tejföllel, sóval, borssal, petrezselyemmel összeturmixoljuk, pépesítjük.

3. Pirítóssal, zöldségekkel, teával isteni finom reggeli, vacsora.

Nincsenek megjegyzések: