2013. július 1., hétfő

Amerikai palacsinta keverék

Azt hiszem méltán nevezhetem ezt a receptem az elmúlt hónapok kedvencének, amolyan joly jokernek. Az ötlettel először Nigella műsorában találkoztam, akkor még nem ragadott meg igazán. Azután a könyvében is ráleltem, ahol olyan elragadtatással írt róla, mint a recept, ami megváltoztatja majd az életedet. No ezek után már ki kellett próbálnom. Nem mondom, hogy rossz volt, de az én ízlésemnek túl sok volt benne a sütőpor, nagyon érződött rajta. Azt gondoltam a következő keverésnél majd csökkentem a mennyiséget. Végül nem volt rá szükség, mert közben rátaláltam a számunkra ideális receptre. Virág Gyereketető oldalára naponta járok a fantasztikus ötletei miatt, ez a recept is onnan való. Azóta folyamatosan porondon van nálunk: akár simán, akár almával, akár bogyós gyümölcsökkel. Eddig mindegyik variáció nyerő volt. Nézzük hogy is készül:


  Amerikai palacsinta keverék 

1. Válassz ki egy bögrét- nálam egy műanyag, kb. 2,5 dl űrtartalmú lett a befutó.
 2. Válassz ki egy olyan műanyag edényt vagy üveget, aminek van jól zárható fedele és elég nagy, hogy beleférjenek a hozzávalók. (praktikus, ha olyan nagy a szája, hogy a bögréd is belefér)
  3. Tegyél bele 5 bögre lisztet, fél bögre porcukrot és 1 csomag sütőport.(ezt a mennyiséget lehet felezni vagy akár duplázni is)
 4. Keverd, rázd jól össze és kész is a palacsinta porod.
 5. Amikor szeretnél amerikai palacsintát sütni vedd elő ugyanazt a bögrét, vegyél ki a keverékből 1 jó tele bögrényit, tegyél hozzá egy bögre tejet, 1 tojást és 1 evőkanál olajat (ez lehet olvasztott vaj is)
 6. Keverd össze, hagyd állni pár percig és már sütheted is. Ez egy sűrűbb tészta lesz, mint a normál palacsinta tészta, ne ijedj meg tőle.
 7. Egy felmelegített teflon serpenyőbe egy-két evőkanálnyi tésztát rakunk. Amikor aranybarnára sült akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

Én szoktam bele almaszeleteket sütni, olyankor, amíg az első oldala sül, addig rakom a tetején lévő még nyers tésztában az almát- fahéjas porcukorral isteni. Ribizlivel, eperrel stb. is finom. Olyankor csak sima porcukor megy rá. A variációk száma végtelen és csak az ízlésünktől függ mivel próbáljuk ki.
Szerintem egy csinos üvegbe, dobozba téve- receptet mellékelve nagyszerű gasztroajándék is lehet belőle.

Nincsenek megjegyzések: