2010. március 14., vasárnap

Fetás-paradicsomos melegszendvics


Az utóbbi hetek válságkonyhájában üdítő új színfoltként szerepelt ez a melegszendvics-variáció. A recept Ottis konyhájából való, akinek a blogjáról már nemegyszer merítettem ihletet a főzéshez-sütéshez. Amikor néhány hete megláttam nála ezt a postot, rögtön le is mentettem magamnak és a múlt hétvégén elkészítettem. Mondthatom óriási sikert aratva. Ami ismerve Jani válogatós mivoltát, nagy fegyvertény. Olyannyira ízlett neki, hogy ő a maradékot még másnap, hidegen a hűtőből is csemegézte. Nagy adag lesz belőle, kiadós és tényleg finom. Kiszámoltuk, hogy egyáltalán nem drága, annak ellenére, hogy először a feta miatt úgy tűnik. De mivel ezenkívül csupán tejföl és fűszerek kellenek hozzá+ a paradicsom (jó ez most húzósabb árban van, de szezonban fillérekért megkaphatjuk) , szóval így kb. 650-700 Ft-ból kijön. Teával nagyon finom, gyors, egyszerű és könnyű kis vacsora.


Köszönet Ottisnak a receptért!




Fetás-paradicsomos melegszendvicskrém

Hozzávalók:

kenyér- amire kenünk- ez lehet bagett, teljeskiőrlésű stb. , nálunk sima margarinos fehér kenyér volt az alap

15 dkg feta sajt reszelve( sose gondoltam, hogy ilyen jól lehet reszelni)

2 gerezd fokhagyma-reszelve vagy zúzva

fehérbors

2-3 evőkanál tejföl

zöldfűszerek (petrezselyem, oregano, bazsalikom)-ízlés és otthoni készlet függvényében

paradicsom

Elkészítés:

- A fetát lereszeljük és összekeverjük a tejföllel, fokhagymával és a fűszerekkel

- Rákenjük őket a kenyérszeletekre

- A felszeletelt paradicsomokat rátesszük a kenyérszeletek tetejére

- A szendvicseinket tepsire ültetjük és 15-20 perc alatt megsütjük


Só nem kell bele, a feta pont elég sós.

Én egy egész csomag fetából készítettem-20 vagy 25 dekás volt, a többi hozzávalót ehhez mérten emeltem.


2 megjegyzés:

Ottis írta...

Szuper hogy kipróbáltad és hogy ízlett!!!Én köszönöm!Nem is gondoltam volna,hogy ez az egyszerű kis szendvics ennyi mindenkinek tetszeni fog!Nagyon örülök!

Ottis írta...

Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok !