2009. július 16., csütörtök

Új szerzemény

Mifelénk, a Viharsarok legdélebbi csücskének kis falujában nem egyszerű ám sokszor az alapanyagbeszerzés. Persze nem az alapélelmiszerekre gondolok (bár előfordult már, hogy csak a 3. boltban kaptam tejfölt, de ezt tekintsük kivételnek, ami erősíti a szabályt). Viszont, bármi ami kicsit is eltérő, nem megszokott, hagyományos azt csak alkalmi jelleggel (ünnepek környékén) vagy megrendelésre hoznak. Mert félő, hogy nem fogy el és rájuk romlik. Így például nem lehet csak úgy hirtelen felindulásból tiramisut gyártani, mert nincs mascarpone, a feta sajtot is ki kell fogni, egész mogyorót külön kell kérni, hogy hozzanak és még sorolhatnám. Így aztán, ha valamelyik közeli nagyváros szupermarketjébe beszabadulok, akkor sokáig el tudok bóklászni a sorok között nézgelődve.
Így jött velem szembe a fenti cukormázas dekortoll készlet. Gyakorlatilag habozás nélkül tettem a kosaramba. Megérte? Háát! Nem biztos. A 670 Ft körüli árért jár 4 db 4 ml kis tubus. Elég kicsi mennyiség. Arra persze jó, hogy leteszteljem. Nagyobb mennyiségű sütemény dekorálásához pedig majd keverek egy hagyományos cukromázat. Az egyetlen gondom vele, hogy itt mifelénk híre-hamva sincs a por alakú színezőknek. A folyékony pedig nemcsakhogy felhígítja a masszát, de nem is ad szép élénk színeket. Valakinek tippje, hogy hogyan lehetne hozzájutni?-tetemes postaköltség nélkül, amit az internetes csomagküldők felszámolnak, valahogy nem igazán szeretnék +1500-2000 Ft kifizetni 3-4 apró kis tasak kiszállításáért.

7 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Melyik ez a csücsök? Nem lehetsz túl messze tőlem :-))

Színezék ügyben: Tesco? Gyulán az Aldi? Lidl? InterSpar? Elég jó a felhozataluk!

Zsuzsi írta...

Szia Viki!
Kétegyháza- Csaba-Gyula között. Kösz a tippeket: Tescoban, intersparban, Lidlben csak folyékonyat láttam. Sőt, lehet , hogy a Lidlben nem is láttam :)Aldiba talán csak egyszer voltam, nagyon kiesik, de azért megpróbálok utánajárni. Zsuzsi

Chef Viki írta...

Én meg Csabán, nyáron meg Gyulán :-)

Ha véletlenül látok valahol, szólok!

Zsuzsi írta...

Hú Viki!
Az nagyon jó lenne. Előre is köszönöm. Zsuzsi

Milene írta...

Zsuzsi, teljesen megértelek! Én is így vagyok a vásárlással, mint Te!
"Hirtelen felindulásból tiramisu" - na ez nagyon ott van!

kisrumpf írta...

Hahó Zsuzsi, nem lehet véletlen, hogy ma keveredtem ide! Mert meg akarlak győzni, hogy a pépes színező jobb, mint a por. Kérlek, küldj nekem egy lakcímet (es nevet :-)) a moni kukac rumpf pont hu emailcimre. Kuldenek - ha megengeded, mint egyik szakács a masiknak - egy kis festekminta-csomagot: pep, evekig elall, s keshegyni eleg a cukormaz szinezesehez. S remekul keverhetok egymassal, erdekes szineket lehet vele kikiserletezni! Ja, es nem artalmas az egeszsegre :-)

Az ilyen tubusos mazakkal eleg rossz a tapasztalatom, merevek, hiaba gyurkeszi az ember a tubust, a belole kijovo maz kemeny, alig lehet vele vonalat huzni. Mondjuk, Oetker-felet meg nem probaltam. Milyen volt?

A folyadekosat magam is utalom, higit, a szinek fakok, a porral valahogy nem tudok megbaratkozni...

Zsuzsi írta...

Szia!
Email ment, de azért itt is nagyon szépen köszönöm. Zsuzsi