2015. január 18., vasárnap

Dobostorta (Ildikó féle)



Jöjjön most egy újabb macerás, de nagyon finom sütemény, amivel megéri egy kicsit hosszabban nyűglődni. A recept anyukám egyik ismerősétől származik. Dobos torta (Ildikó féle) A kép sajnos nem jó, de már csak a maradékot tudtam lefotózni és a fények sem voltak túl jók. A süti ettől függetlenül isteni, mindenképpen próbáljátok ki.

 Hozzávalók a tésztához: 

50 dkg liszt, 30 dkg Ráma margarin, 1 csomag sütőpor, 20 dkg porcukor, 2 tojás, 1/2 dl tej

 Ezekből tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, majd 5 lapot sütünk ki belőle.

 Krém:

 10 dkg lisztből, 3 teáskanál kakaóból és 3/4 liter tejből sűrű krémet főzünk.

1 puha Rámát kikeverünk 30 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral.

Ha kihűlt a főzött krém, habverővel hozzákeverjük a margarinos krémünket.


A lapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére is kenünk egy keveset és megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.


Nincsenek megjegyzések: