2013. január 13., vasárnap

Csacsifüle


Régen rendszeresen olvastam az nlc fórumjait, ott volt- szerintem még ma is van egy Sütik, képpel című topic. Több gyűjteményt is készítettek a feltöltött receptekből, amiket le lehetett menteni. Ez a recept is azokból származik. Amellett, hogy olcsó, gyors és kiadós is, még a hűtőben kallódó lekvármaradékokat is kiválóan felhasználhatjuk benne. (nálam ez most egy régóta rakosgatott fél  üveg meggylekvár volt) 
Előfordul-mint ahogy a képen is látszik, hogy kinyílnak annak ellenére, hogy jól összenyomkodod őket. Ennek okára nem sikerült még rájönnöm, de az ízén nem változtat ez a szépséghiba.


Csacsifüle
30 dkg lisztet,
 12 dkg Ráma
1 dkg élesztő
 kevés tej(kb 0,5-1 dl+ 1 teáskanál  cukor)
Jól kidolgozzuk (én a kenyérsütővel dolgoztattam össze)
Ha kész,  vékonyra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (én kisebb fajtával csináltam, de akár fánkszaggatóval is lehet, de mi jobban szeretjük, ha apróbbak a sütik)
Közepébe lekvárt teszünk, összehajtjuk, egész világosra kisütjük, még melegen vaniliás porcukorba hempergetjük. Nagyon kiadós és minél tovább áll, annál jobb.
Ez utóbbira nálunk nem nagyon volt ideje, de a pár megmaradt tényleg sokkal finomabb, porhanyósabb. Érdemes legalább előző nap elkészíteni.
 Nagyon finom lehet gesztenyével, dióval, mákkal,túróval. És tényleg egyszerű, olcsó. 


Nincsenek megjegyzések: