Avokádókrém gyorsan és egyszerűen
Hozzávalók:
- 1 érett avokádó ( én a Lidlben találtam kifejezetten érett avokodót, kettes csomagolásban, de a google-ban rákeresve minden féle okos tanácsokat ad arra, hogy hogyan kell a még éretlen avokádó érését felgyorsítani)
- 1 paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 negyed lilahagyma (ez lehet vöröshagyma is és mehet bele több is, ki mennyire kedveli)
- egy kevés olívaolaj
- egy kevés citromlé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés: Mindent egy késes betétű robotgépbe, aprítóba tettem, de simán egy villával is összenyomhatjuk, összedolgozhatjuk.
- Az avokádót kettévágjuk, a magját kivesszük, majd egy kanállal kikanalazzuk a belsejét.
- A paradicsomot, a hagymát nagyra feldaraboljuk.
- Beledobjuk az aprítóba, jön hozzá a többi hozzávaló: a fokhagyma, az olívaola, a citromlé, a só és a bors.
- Összeaprítjuk. Megkóstoljuk és utánaízesítjük, amennyiben szükséges.
Pirítóssal tálaljuk.
1 megjegyzés:
Biztos nagyon finom, legalábbis amikor a fotókat láttam, összefutott a nyál a számban, de azt hittem, padlizsánkrém. Szóval olvastam, hogy avokádó, de csak most a posztban tudatosult bennem, hogy az avokádó az az avokádó. Nem is gondoltam volna, hogy ilyet is lehet! Bevallom őszintén, ha néha veszek, én magában eszem meg. De majd egyszer kipróbálom ezt a receptet. :))
Megjegyzés küldése