2020. március 8., vasárnap

Nagyon finom, egyszerű narancsos-joghurtos kuglóf (2.)

A  Nők Lapja Konyhája 2019. márciusi számában találtam ezt a receptet. Nagyon finom, nagyon egyszerű. Gyorsnak csak azért nem mondanám, mert a narancsok filézése kicsit pepecselős munka. De ha az megvan, akkor onnan már pikk-pakk össze lehet keverni és mehet a sütőbe. Én szilikonos formában sütöttem, ha hagyományos formánk van, akkor számoljunk még hozzá egy kis plusz vajat és lisztet annak kikenéséhez és szórásához.

Nagyon finom, egyszerű narancsos-joghurtos kuglóf

Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1,5 dl natúr joghurt
- 3 (kezeletlen) narancs héja és a húsa
- fél csomag sütőpor
- 30 dkg liszt


Elkészítés:
- A narancsok héját óvatosan reszeljük le, vigyázva, hogy a fehér részt nehogy belereszeljük, mert az keserűvé teszi a süteményünket.
- A narancsokat filézzük ki, a hártyákat távolítsuk el, csak a narancsok húsára lesz szükségünk. (neten található fent videó, képes útmutató, hogyan kell szakszerűen csinálni)
-  A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, a narancsok héját, húsát. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.
- A tésztát a sütőformánkba öntjük, majd a 170 fokra előmelegített sütőben, készre sütjük, alacsony lángon, hogy jól átsüljön.
- Minimum 45-50 perc kell neki, hogy megsüljön, de figyeljük, mert sütőtől függ, nálam kb. 1 óra kellett neki.
- Tűpróbával ellenőrizzük, ha nem tapad rá tészta, akkor elkészült.
- Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Nincsenek megjegyzések: