2020. március 2., hétfő

Brokkolis-sajtos csirkemelltekercs (1.)

               




  Brokkolis-sajtos csirkemelltekercs


Hozzávalók:
- kb. 80 dkg csirkemell
- brokkoli
- sajt
- só
- bors

Elkészítés:

1. A csirkemelleket óvatosan kettévágjuk-zsebet vágunk rá, úgy, hogy ki tudjuk nyitni, de ne essen szét. Sózzuk-borsozzuk.

2. A brokkolirózsákat enyhén sós vízben leforrázzuk és kissé megfőzzük, de ne túl puhára. Kihűtjük és apróra vágjuk.

3. Kiterítünk egy nagyobb darab  alufóliát és ráhelyezzük a csirkemellszeleteket, úgy, hogy kissé fedjék egymást, összeérjenek.

4. Rászórjuk az apróra vágott brokkolit és megszórjuk bőven reszelt sajttal.

5. Az alufóliával együtt szorosan feltekerjük. Ha kész még egy plusz réteg fóliába is betekerjük.

6. Száraz serpenyőben körbesütjük, majd előmelegített sütőben kb. 40-45 percig alacsony lángon sütjük.

7. Ha kész kicsit hűlni hagyjuk, kibontjuk.

8. Amennyiben szükségét érezzük, még egy száraz serpenyőben kicsit megpiríthatjuk.

9. Kihűlés után szeletekre vágva tálaljuk.

10. Illik hozzá szinte bármilyen köret: krumpli, rizs, főzelékek

A recept a Nők Lapja Konyhájában jelent meg, az alapján készítettem.

Nincsenek megjegyzések: