2021. december 17., péntek

Mandulás, tejcsokis trüffel


 Az egyik favoritom az idei karácsonyi trüffelek közül: finom, lágy, krémes és viszonylag kevés hozzávalóból, egyszerűen összeállítható. 

A receptet a Nők Lapja Desszert 2018/3. különszámában találtam. 

Mandulás, tejcsokis trüffel

Hozzávalók:

- 1 dl habtejszín

- 5 dkg vaj

- 30 dkg tejcsokoládé

- fél dl ír krémlikőr


A hempergetéshez: kb. 10 dkg szeletelt mandula, pirítíva és kicsit összeaprítva


Elkészítés:

1. Felforraljuk a tejszínt és a vajat, a tűzről levéve hozzáadjuk az összetört tejcsokit, simára keverjük.

2. Hozzáadjuk a krémlikőrt, majd hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed. (néhány óra)

3. A megdermedt masszából golyókat formálunk és az előzőleg száraz serpenyőben megpirított mandulába forgatjuk, hempergetjük és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. 

Tipp 1. : Ha nem akarsz/tudsz várni, akkor egy kis finomra darált mandulát belekeverve ezen is tudunk sűríteni annyira, hogy könnyen tudjuk formázni. 

Nincsenek megjegyzések: