Hétköznapi próbálkozásaim, sikereim és kudarcaim a konyhában. Senki ne várjon csupán különleges hozzávalókból készülő ételeket. Hétköznapi a konyhám, nem használok napi szinten üvegtésztát, pestót, fenyőmagot vagy éppen kókusztejet. De azért szeretem a finom ízeket és a saját magam keretei között szeretek kísérletezgetni, új dolgokat kipróbálni. Néha több, néha kevesebb sikerrel,mint mindenki.
2020. március 2., hétfő
Brokkolis-sajtos csirkemelltekercs (1.)
Brokkolis-sajtos csirkemelltekercs
Hozzávalók:
- kb. 80 dkg csirkemell
- brokkoli
- sajt
- só
- bors
Elkészítés:
1. A csirkemelleket óvatosan kettévágjuk-zsebet vágunk rá, úgy, hogy ki tudjuk nyitni, de ne essen szét. Sózzuk-borsozzuk.
2. A brokkolirózsákat enyhén sós vízben leforrázzuk és kissé megfőzzük, de ne túl puhára. Kihűtjük és apróra vágjuk.
3. Kiterítünk egy nagyobb darab alufóliát és ráhelyezzük a csirkemellszeleteket, úgy, hogy kissé fedjék egymást, összeérjenek.
4. Rászórjuk az apróra vágott brokkolit és megszórjuk bőven reszelt sajttal.
5. Az alufóliával együtt szorosan feltekerjük. Ha kész még egy plusz réteg fóliába is betekerjük.
6. Száraz serpenyőben körbesütjük, majd előmelegített sütőben kb. 40-45 percig alacsony lángon sütjük.
7. Ha kész kicsit hűlni hagyjuk, kibontjuk.
8. Amennyiben szükségét érezzük, még egy száraz serpenyőben kicsit megpiríthatjuk.
9. Kihűlés után szeletekre vágva tálaljuk.
10. Illik hozzá szinte bármilyen köret: krumpli, rizs, főzelékek
A recept a Nők Lapja Konyhájában jelent meg, az alapján készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése