Hétköznapi próbálkozásaim, sikereim és kudarcaim a konyhában. Senki ne várjon csupán különleges hozzávalókból készülő ételeket. Hétköznapi a konyhám, nem használok napi szinten üvegtésztát, pestót, fenyőmagot vagy éppen kókusztejet. De azért szeretem a finom ízeket és a saját magam keretei között szeretek kísérletezgetni, új dolgokat kipróbálni. Néha több, néha kevesebb sikerrel,mint mindenki.
2013. október 20., vasárnap
Babkávé szelet
Eddig ez az év legjobb újonnan elkészített süteménye. A recept anyukámtól származik, ő pedig azt hiszem az egyik kis -mostanában nagyon divatos- receptfüzetkében találta. Tudjátok amibe az olvasók küldhetik be a receptjeiket. Nekünk ez új volt, még nem hallottunk erről a sütiről. Finom, krémes és nagyon kiadós, rengeteg szelet kijön belőle.
Babkávé szelet
Hozzávalók:
- 1 csomag ostyalap- az a fajta aminek az egyik része sima, a másik pedig sok-sok kis téglalapból áll.
- Süssünk egy kávés piskótát: 6 tojásból, 6 evőkanál cukorból, 4 evőkanál lisztből, 1 evőkanál kakaóból és 1 evőkanál őrölt kávéból ( ha nincs esetleg kis tasakos nescafé- de valamivel jobb az előbbi)
- Amíg sül, készítsük el a krémet: Elkeverünk 4 egész tojást, 30 dkg porcukrot és 6 kanál kakaót majd ezt gőz felett felfőzzük. Addig kavargassuk ott, amíg annyira be nem sűrűsödik, hogy kavarás közben egy pillanatra lássuk a lábosunk alját. Kb. 10 perc.
- Hagyjuk kihűlni, majd kavarjuk hozzá 40 dkg puha vajhoz ( én margarinhoz szoktam a vaj iszonyú ára miatt)
- Végül állítsuk össze a süteményünket: ostya alja- krém fele-piskóta- krém másik fele- téglalapos ostyatető
- Rakjuk hűtőbe és pár óra múlva tálalhatjuk, de nem árt neki ha áll, annál jobban összeérik, megpuhul.
Nagyon jól hangzik, eltudom képzelni a zamatát. Mentve a saját receptfüzetbe! ;-)
VálaszTörlésÖrülök. Remélem ízleni fog. :)
VálaszTörlés