Hétköznapi próbálkozásaim, sikereim és kudarcaim a konyhában. Senki ne várjon csupán különleges hozzávalókból készülő ételeket. Hétköznapi a konyhám, nem használok napi szinten üvegtésztát, pestót, fenyőmagot vagy éppen kókusztejet. De azért szeretem a finom ízeket és a saját magam keretei között szeretek kísérletezgetni, új dolgokat kipróbálni. Néha több, néha kevesebb sikerrel,mint mindenki.
2021. december 21., kedd
Citromos trüffel
2021. december 17., péntek
Mandulás, tejcsokis trüffel
A receptet a Nők Lapja Desszert 2018/3. különszámában találtam.
Mandulás, tejcsokis trüffel
Hozzávalók:
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 30 dkg tejcsokoládé
- fél dl ír krémlikőr
A hempergetéshez: kb. 10 dkg szeletelt mandula, pirítíva és kicsit összeaprítva
Elkészítés:
1. Felforraljuk a tejszínt és a vajat, a tűzről levéve hozzáadjuk az összetört tejcsokit, simára keverjük.
2. Hozzáadjuk a krémlikőrt, majd hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed. (néhány óra)
3. A megdermedt masszából golyókat formálunk és az előzőleg száraz serpenyőben megpirított mandulába forgatjuk, hempergetjük és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp 1. : Ha nem akarsz/tudsz várni, akkor egy kis finomra darált mandulát belekeverve ezen is tudunk sűríteni annyira, hogy könnyen tudjuk formázni.