Egyszerű, gyors és nagyon finom. A nyári forróságban nettó 5 perc alatt elkészül és nem terheli meg a gyomrot. Ki lehet egészíteni még pár szelet sonkával is, én most a nagy melegben nem kívántam bele a húst.
Grillezett camambertes és paradicsomos szendvics
- 2 hamburger zsemle (én előre csomagoltat használtam)
- 1 paradicsom
- 1 camambert sajt
Elkészítés:
1. Egy grillserpenyőben ( vagy akár kontaktgrillen) pirítsátok meg a kettévágott hamburgerzsemlék mindkét oldalát!
2. A paradicsomot karikázzátok fel!
3. A camambert sajtot vágjátok ketté és azt is grillezzétek meg! ( azon az oldalán ahol a vágási felület van csak rövid ideig süssétek, mert hamar megolvad)
4. Végül jöjjön az összerakás: zsemle - paradicsom- és a lágy olvadt sajt- zsemle teteje
Ennyi! Reggelire, ebédre, vacsorára bármikor tökéletes!
Ha tesztek bele sonkát, azt is grillezétek meg.
Én a paradicsomot nem szoktam meggrillezni, de aki szereti, azt is megteheti.
Hétköznapi próbálkozásaim, sikereim és kudarcaim a konyhában. Senki ne várjon csupán különleges hozzávalókból készülő ételeket. Hétköznapi a konyhám, nem használok napi szinten üvegtésztát, pestót, fenyőmagot vagy éppen kókusztejet. De azért szeretem a finom ízeket és a saját magam keretei között szeretek kísérletezgetni, új dolgokat kipróbálni. Néha több, néha kevesebb sikerrel,mint mindenki.
2020. július 12., vasárnap
2020. július 4., szombat
Borsópaprikás (6.)
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 0,5 kg fagyasztott borsó
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt
- só
- bors
- 1-2 evőkanál őrölt pirospaprika
Elkészítés
1. A hagymát felaprítjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.
2. A feldarabolt paprikát és paradicsomokat hozzárakjuk, öntünk hozzá vizet és puhára pároljuk.
3. Amikor már ez az alapunk kész, hozzárakjuk a borsót. (én fagyasztottat használtam, de lehet friss is)
4. Felöntjük vizzel, sózzuk-borsozzuk és addig főzzük, amíg a borsó meg nem fő. (óvatosan bánjunk a sóval, hiszen ez még el fogja főnni a ráöntött víz nagy részét, nehogy túl sós legyen, inkább a végén korrigáljunk)
5. Ennél a pontnál hozzárakjuk még a pirospaprikát is.
5. Ha a borsó puha, a tejfölt kikeverjük a liszttel és hozzákeverjük.
6. Összeforraljuk, ha szükséges korrigáljuk az ízeket.
7. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Lehet bele tenni virslikarikákat vagy csirkemellkockákat is.