Most, hogy javában nyár van és szabadság, előkerülnek az év közben félretett, megjegyzett, kiírt, kitépett receptek és megvalósításért "kiabálnak". Ez a recept is egy - azt hiszem- Maximából lett kitépve és kitűzve a konyhai parafatáblára. Egy nagyon jópofa és gyors, ötletes egytálételről van szó, merthogy egy sütőtálban (tepsiben) sül a hús és a köret. Eredetileg csirkecombot ír hozzá, én most mellet használtam, mert az volt otthon. Amire még figyelni kell, az a fűszerezés, sózás. Sokkal többet felvesz, mint amennyit elsőre az ember gondolna, szóval nem árt rétegenként is ízesíteni, a rizst, a zöldségeket és a húst is.
Tény, hogy nem egy dizájnos, szép étel (bár nekem tetszenek a színei), cserébe viszont egyszerű, gyors és finom.
Rizses-csirkés egytálétel
1. Egy sütőtálnak (tepsinek) az egyik felébe belerakjuk a befűszerezett csirkealkatrészeket.
2. A másik felébe belerakjuk a megmosott rizst (személyenként egy marékkal) és ezt is sózzuk, borsozzuk.
3. Egy kis pohár tejfölt ( lehet több is, ha szeretnénk, hogy szaftosabb legyen) kikeverünk kb. 1 evőkanálnyi mustárral és rákenjük a hús tetejére. (Ebbe is mehet kevés só, bors, akár fokhagyma vagy ízlés szerint más fűszerek)
4. Különféle zöldségeket karikázunk fel : nálam paprika, paradicsom, hagyma és ezeket is a hús tetejére tesszük. ( Bátran mehet a rizsre is, jót fog neki tenni) Ezeket is ízesítsük.
5. Felöntjük vízzel, úgy hogy a rizst szinte teljesen ellepje, majd alufóliával lefedjük és sütőben puhára sütjük.
Megjegyzés: Csirkemell esetén ha vastag a hús, érdemes felkockázni, csíkozni, hogy jobban átjárják a fűszerek.
Hétköznapi próbálkozásaim, sikereim és kudarcaim a konyhában. Senki ne várjon csupán különleges hozzávalókból készülő ételeket. Hétköznapi a konyhám, nem használok napi szinten üvegtésztát, pestót, fenyőmagot vagy éppen kókusztejet. De azért szeretem a finom ízeket és a saját magam keretei között szeretek kísérletezgetni, új dolgokat kipróbálni. Néha több, néha kevesebb sikerrel,mint mindenki.
2012. július 12., csütörtök
2012. július 1., vasárnap
Blogajánló- UFFBLOG
Könyvajánló után blogajánló. (Lassan már főzni vagy sütni sem ártana valamit :)) Amiért most bejelentkeztem, az igazándiból nem is egy hagyományos értelemben vett gasztroblog. A receptek ugyanis nem írásos formában érkeznek, hanem videók formájában. Akik pedig mindezt prezentálják: Galambos Dorina- tudjátok az első Megasztár egyik énekese és a barátnője Péterfi-Nagy Évi. A felvételek otthoni körülmények között készülnek, nincs profi megvilágítás, eszközök stb. Ennek ellenére a receptek, habár nem puccosak, hanem egyszerűek, háziasak mégis gusztusosak. Egy múlt heti fókuszos vagy reflektoros riportban figyeltem fel rájuk és habár a blog neve nem lett kimondva, a kötényükről leolvastam az uff feliratot és google barátunk segítségével pikk-pakk meg is találtam őket. Azóta már megnéztem pár videót és nekem kifejezetten tetszik amit csinálnak. Ezért gondoltam, hogy írok pár sort róluk, hiszen ebben a piros riasztásos hőségben, van idő a szobában hűsölés közben főzős videókat nézegetni, aztán ha majd lehűl az idő, akkor beizzíthatjuk a sütőt is.
A blog neve uff- az UNOKÁINK IS FŐZNI FOGJÁK - szlogen rövidítve. Szerintem nagyon kreatív blogcím.
Ahol pedig megtalálhatjátok őket: www. uffblog.hu
Itt pedig a riport, amiben felfigyeltem rájuk: Reflektor riport az uffblogról
A blog neve uff- az UNOKÁINK IS FŐZNI FOGJÁK - szlogen rövidítve. Szerintem nagyon kreatív blogcím.
Ahol pedig megtalálhatjátok őket: www. uffblog.hu
Itt pedig a riport, amiben felfigyeltem rájuk: Reflektor riport az uffblogról